محمد هادی پنجه شاهی-بنیانگذار شرکت پارس نئوپان

ساخت وبلاگ

محمد هادی پنجه شاهی
بنیانگذار شرکت پارس نئوپان
(توجه به نیاز جامعه و استفاده از فرصت ها)

در این مقاله می خوانید که چگونه آقای محمد هادی پنجه شاهی هدف را پیدا کرد و با اعتماد به خود توانست بر هدفش تمرکز ذهن داشته باشد و در کسب و کار موفق باشد.

دوران کودکی محمد هادی پنجه شاهی

محمد هادی پنجه شاهی محمد هادی پنجه شاهی در سال ۱۳۳۷ در تهران به دنیا آمد. خانواده ی او جزء خانواده های مذهبی آن دوران بود. خانواده ی هفت نفره ی ایشان تشکیل شده بود از پدر، مادر، چهار پسر و یک دختر. محمد هادی فرزند سوم خانواده بود. پدر او مردی بسیار متدین و کاسبی خوشنام در بازار بزرگ تهران و مادرش نیز خانمی از خانواده ای مذهبی بودند. وی از همان کودکی به همراه پدر به بازار می رفت و این موجب آشنایی او با کسب و کار از همان دوران شده بود. بودن در محیط بازاری و کاسبی خود تجارب زیادی را به همراه دارد که می شود با تکیه بر آن ها در بزرگسالی، دست به کسب و کارهای بزرگی زد و حتما این تجارب برای او هم مفید بوده است. 

شرایط خانوادگی

به سبب شرایط خانوادگی و ارزش های موجود در آن مقطع ابتدایی را در مدرسه ی علوی گذراند. مدرسه ی علوی به دلیل شیوه ی عملکرد و قوانینی که داشت، جزء بهترین مدارس آن دوران بوده و این را می شود از انسان های بزرگی که از آنجا فارق التحصیل شدند، مشاهده کرد. مسئولین و معلمانی که هم  بسیار فهیم بودند و هم آینده نگر! داشتن معلمانی چون شهید بهشتی و شهید رجایی خود می توانست الگوهایی بسیار ارشمند، برای آینده ی دانش آموزان این مدرسه باشند.

او بزرگترین و ارزشمند ترین ویژگی های رفتاری مانند نظم، بزرگ اندیشی و آینده نگری را از همین مدرسه فرا گرفت و چه چیزی می تواند یک کودک را از همان دوران کودکی با تعالیم گرانبهایی که زندگی کردن را آسان و لذت بخش می کند، راهنما باشد! بی شک دوران کودکی و آموخته های آن دوران هیچگاه فراموش نخواهد شد و چقدر مهم است که افراد به چه شیوه ای رشد می کنند و تربیت می شوند!!… دوران دبیرستان را در همان مدرسه ادامه داد و به درخواست پدر و همچنین علاقه ی فراوان خودش به درس ریاضی، رشته ی ریاضی را انتخاب کرد.

ورود به دانشگاه محمد هادی پنجه شاهی

سال ۱۳۵۶ دیپلم گرفت و در همان سال در کنکور شرکت کرد. همزمان در کنکور دانشگاه ملی هم شرکت کرده بود. در دانشگاه علم و صنعت، رشته ی مکانیک و در دانشگاه ملی، رشته ی معماری پذیرفته شد! او دوست داشت یک آرشیتکت شود به همین دلیل تصمیم گرفت به دنبال علاقه ی خود برود. بهترین هدیه ی پذیرفته شدن در دانشگاه را پدر به او داد؛ یک پیکان صدری رنگ! هنوز که هنوز است از خاطره ی آن روز به شگفت می آید. آقای پنجه شاهی اینچنین از آن دوران می گویند:قوانین خاصی برای ورود به این دانشگاه وجود داشت. در ابتدا مورد مصاحبه ی پنج نفر قرار گرفتم. می گفتند برای ورود بایستی بیل را ببوسیم! دست هایمان را هم رنگی می کردند که همه بدانند، ورودی های جدید هستیم.

تحصیلات

قانون دانشگاه ملی این بود و من به دلیل رشد و تحصیل در مدرسه ی علوی به راحتی آن ها را پذیرفتم. شاگرد اول می شدم و با این شرایط تصمیم گرفتم که به خارج از کشور بروم، اما به دلیل حال و هوای انقلاب منصرف شدم. جزء انقلابیون نبودم و از آقای علوی رئیس مدرسه علوی یاد گرفته بودم که با وارد شدن به سیاست نمی شود خدمتی به جامعه کرد، باید به تحصیل و کسب دانش می پرداختم و از این راه تأثیر خودم را بر مردم و جامعه می گذاشتم.

به دلیل جو آن دوران دستور تعطیلی دانشگاه ها داده شد، اما این دلیل متوقف شدن من نشد و در آتلیه ای مشغول به تدریس شدم. اولین کسب درآمد از راه تدرس بود که مبلغ آن ۲۵۰۰ تومان بود. با تحویل پروژه ی معماری به دانشگاه در سال ۱۳۶۳ فارق التحصیل شدم.


شروع کسب و کار محمد هادی پنجه شاهی

ابتدا نزد پدر مشغول به کار شدم. خیلی از تجربه های خوب امروزم به همان مدت کوتاهی که نزد پدر بودم بر می گردد. بزرگ اندیشی را خوب یاد گرفته بودم و همیشه دوست داشتم یک تولید کننده باشم. در همان زمینه ی شغلی پدر، یعنی موکت، تصمیم به تولید موکت با تکنولوژی و علم دنیا گرفتم. ۹۹ درصد مواد لازم برای تولید موکت در آن زمان، از خارج وارد می شد و من توانستم در سال ۶۳ شرکتی را برای این منظور تأسیس کنم. اولین همکاریم را با شرکت ظریف مصور داشتم چون سهام دار آنجا هم بودم. تمامی دستگاه های مورد نیاز را وارد کردم و شروع به کار شدم.

توجه به نیازها ی جامعه

در همان سال بود که تصمیم گرفتم وارد کسب و کاری متفاوت نیز بشوم. در آن زمان صنایع سلولزی و تولید نئوپان در ایران وضعیت خوبی نداشت، به همین سبب وارد این کار شدم تا بتوانم رشد و پیشرفتی در آن ایجاد کنم. توجه به کمبود های جامعه و سعی در بهبود شرایط یکی از بهترین نگرش ها در ایجاد یک کسب و کار جدید است.  افراد کمی در زمینه ی چوب فعالیت می کردند، به همین دلیل موقعیت خوبی به نظر می رسید و من وارد صنعت نئوپان شدم. زمینی را به وسعت ۵۰ هزار متر مربع در شمال کشور خریداری کردم. به نظر می رسید ضایعات چوب در شمال زیاد باشد و همینطور هم بود.

سخنانی از آقای مهندس محمد هادی پنجه شاهی کسب و کار جدید

اعتماد به نفس و جسارت محمد هادی پنجه شاهی

برای احداث یک خط تولید، نیاز به استفاده از دستگاه های پیشرفته بود به همین دلیل تصمیم گرفتم از نمایشگاهی که در اروپا دایر شده بود، دیدن کنم. اروپایی ها با تعجب به ما نگاه می کردند و باور نمی کردند که ایرانی ها وارد تولید نئوپان شده اند. به دلیل سرمایه ی کم مجبور به خرید دستگاه های دست دوم شدیم و نداشتن سرمایه کافی، دلیل بر منصرف شدنمان از کار و هدفی که در نظر داشتیم نشد. نمایشگاه های مختلفی سالانه یا چند سال یکبار دایر می شد، که ما هم از آن ها بازدید می کردیم و سعی مان این بود که با خرید دستگاه های کامل تر، کیفیت و کمیت کارمان را تضمین کنیم.

همزمان با مراحل ابتدایی احداث کارخانه، کارکنانم را برای دیدن دوره و کسب تجربه، به خارج فرستادم؛ اقامت شش ماهه پرسنلم در اروپا را با وجود کمبودها و مشکلات مالیم در آن زمان، بسیار مفید می دانستم چرا که می خواستم با نیرویی متخصص و حرفه ای کارم را شروع کنم.

زندگینامه ادم پولدارا زندگینامه انسانهای موفق زندگینامه ثروتمندان

تلاش و پشتکار محمد هادی پنجه شاهی

خاک و زمین شمال کشور اصلا  توان تحمل وزن دستگاه های تولید نئوپان، که به چند تن می رسیدند را نداشت به همین دلیل باید با زیر ساخت هایی محکم و مطمئن شرایط را برای وارد کردن دستگاه ها آماده می کردیم. گود برداری و مراحل مربوطه انجام و دستگاه ها هم وارد و مستقر شدند. کارخانه ی زیرزمینی ما ساخته شد و اولین تولید خود را جشن گرفتیم. شبانه روزی کار می کردیم، یعنی ۲۴ ساعته! با صحبت با کارکنانم و جلب رضایت آن ها به صورت ۲۴ ساعته دستگاه ها را روشن نگه می داشتیم. کارخانه ی پارس نئوپان در طول سال فقط سه روز تعطیلی دارد و باقی روزها ۲۴ ساعته فعال است و رمز موفقیت کارمان در همین است.

درست فکر کردن

 

برای کارآفرینی نباید از اتفاقات و تجربه های جدید هراسی داشت و من این را در کارم درک کردم. اوایلی که ملامینه را به کشور وارد کردم، تمام مواد اولیه ام را دور ریختم، چراکه مورد پذیرش هیچکس نبود، اما بعد از سه سال چنان جایی در صنعت نئوپان باز کرد که امروزه ۱۲۰ ماشین پرس ملامینه در کارخانه ما در حال کار هستند.

تحول در هر زمینه ای نیاز به زمان دارد و با گذر زمان می توان نتیجه ی درست فکر کردن را دید. محصولی مانند MDF نیز مانند ملامینه نه شناخته شده بود و نه خواستاری داشت، اما بعد از مدتی امروز می بینید که یکی از پر مصرف ترین نوع محصول در صنعت نئوپان است. تمام تلاشهای خودم و همکارانم در این کسب و کار، دلیل شناخته شدن و خوشنام بودن پارس نئوپان دربین صنعت چوب و نئوپان است.هیچ دستاوردی بدون تلاش و پشتکار بدست نمی آید و این زندگینامه مُهر تأییدی است برای آن…


نتیجه گیری

فکر درست، نتیجه ی درست در پی دارد.برای رسیدن به قله های موفقیت باید شبانه روز تلاش کرد؛ کار هشت ساعته یعنی استفاده از یک سوم سرمایه ی موجود.هیچ خدمتی بزرگتر از ایجاد شغل و زمینه ی تولید نیست.افتخار رسیدن به ثروت، زمانی درست است که در جهت خدمت به انسان باشد وگرنه صرف داشتن پول، هیچ افتخاری ندارد.شرط لذت بردن و بهره مند شدن از تمام افراد و امکانات، در تعریف درست وظایف آن ها است.

بیندیشید و ثروتمند شوید چه عاملی موجب ثروتمند شدن افراد می شود؟

بهترین ایده های خلاقانه ی پولساز...
ما را در سایت بهترین ایده های خلاقانه ی پولساز دنبال می کنید

برچسب : محمد,هادی,پنجه,شاهیبنیانگذار,شرکت,پارس,نئوپان, نویسنده : mahanteymoori بازدید : 160 تاريخ : شنبه 4 شهريور 1396 ساعت: 23:29