نکاتی در مورد انواع یادگیری

ساخت وبلاگ
در مقاله انواع یادگیری می آموزیم افراد در تندخوانی و یادگیری سریع سبک های متفاوتی دارند و این انواع یادگیری به ضمیر ناخودآگاه آنها مربوط می شود.این نکته حائز اهمیت است که تمام انواع یادگیری قابلیت پیشرفت را دارند و می توانیم با رعایت روش های تقویت حافظه آنها را ارتقاء دهیم.زمانی که مطلبی که آموزش می بینیم با سبک یادگیریمان مطابقت داشته باشد مثل یک داروی تقویت حافظه باعث می شود یادگیری بیشتری شکل بگیرد.در واقع سبک های یادگیری هیچ مزیتی نسبت به همدیگر ندارند و فقط یک ویژگی در ما وجود دارد که ما می توانیم با آن روش بهتر و بیشتر درک کنیم.

باید بدانید افراد در یادگیری به ۳ دسته تقسیم می شوند:

انواع یادگیری

نکاتی در مورد انواع یادگیری

۱- کسانی که فرایند یادگیری از طریق حس بینایی آن ها انجام می شود.به عبارت دیگر برای درک بهتر محیط پیرامونشان از حس بینایی خود استفاده کنند.

۲- افرادی که حس شنوایی را برای یادگیری استفاده می کند.

۳- کسانی که از حس چشایی و بویایی و لامسه برای یادگیری استفاده می کنند.برای اینکه بفهمید از نظر یادگیری جزء کدام دسته افراد گفته شده هستید به بیان ویژگی افراد از نظر یادگیری مطالب می پردازیم.

یادگیری دیداری

۱-کسانی که فرایند یادگیری از طریق حس بینایی آن ها انجام می شود.به عبارت دیگر برای درک بهتر محیط پیرامونشان از حس بینایی خود استفاده کنند. این افراد بخش بزرگی از جمعیت را تشکیل میدهند و تعداد زیادی از افراد از این روش برای یادگیری استفاده میکنند. یکی از نشانه ها برای شناخت افراد این دسته این است که برای به یاد اوردن مطالب چشمان خود را میبنندند و سعی میکنند ان را در ذهن خود تجسم کنند. اگر در کلاسهای اموزشی به دنبال این افراد میگردید، میتوانید انها را در نیمکتهای جلو پیدا کنید چرا که در بیشتر مواقع نیمکتهای ردیف جلو را اشغال میکنند.

یادگیری و تقویت حافظه

کتابهای مصور

این افراد معمولاً علاقه زیادی به کتابهای مصور دارند و دوست دارند بعد از خواندن هر مطلبی تصویری مرتبط با ان را هم ببینند. یکی از نکات جالب در مورد این افراد است که در به یاد اوردن لطیفه ها معمولاً دچار مشکل میشوند. نکته جالبی دیگری که در مورد این افراد باید گفت این است که معمولاً افراد منظمی هستند. برای کسانی که از این روش یادگیری استفاده میکنند پیشنهاد میکنیم که در هنگام یادگیری به چهره آموزگار یا مربی خود نگاه کنید. این کار باعث خواهد شد شما سریعتر مطالب را یاد بگیرید و به اهداف خود در این زمینه برسید. با استفاده از  مطالبی که حاوی رنگ ها، تصاویر، نمادها و جداول باشند، بهتر میتوانید مطالب را یاد بگیرید پس همواره سعی کنید برای یادگیری از چنین منابعی سود ببرید.

راههای یادگیری مقاله انواع یادگیری یادگیری از طریق حواس پنجگانه

یادگیری شنوایی

۲-افرادی که حس شنوایی را برای یادگیری استفاده می کند.  فرادی که از روش یادگیری شنیداری استفاده میکنند این توانایی را دارند که ریتم و تن صداها را به طرز بسیار خوبی تشخیص دهند. اگر شما یا دوستانتان از جمله کسانی هستید که برای یادگیری یک مطلب باید ان را با صدای بلند بخوانید به احتمال خیلی زیاد جزء افرادی هستید که از روش شنیداری برای برای یلدگیری مطالب استفاده میکنید. این افراد چندان دوست ندارند به یادداشت برداری بپردازند.

انواع یادگیری انواع یادگیری pdf تقویت حافظه و یادگیری سریع

یادگیری حسی حرکتی

۳- کسانی که از حس چشایی و بویایی و لامسه برای یادگیری استفاده می کنند.برای اینکه بفهمید از نظر یادگیری جزء کدام دسته افراد گفته شده هستید به بیان ویژگی افراد از نظر یادگیری مطالب می پردازیم.  این گروه را میتوان کوچکترین گروه در بین جمعیت دانست چرا که تنها در حدود ۵% از جمعیت در این گروه جای میگیرند . این گروه معمولاً به فعالیتهای بدنی و ورزشی علاقه زیادی از خود نشان میدهند. این افراد برای یادگیری به تحرک و تمرینات عملی نیازمند هستند. اگر دیدید خودتان یا دوستانتان جزء افرادی هستید که برای یادگیری یک مطلب شروع به راه رفتن و خواندن ان مطلب میکنید باید گفت که به احتمال زیاد شما جزء این دسته قرار میگیرید.

ویژگی افراد با سبک یادگیری دیداری از طریق حس بینایی

اطلاعات دیداری در بخش پس سری که در پشت سر قرار دارد و پردازش و ذخیره می شود.

  •  این افراد برای یادگیری احتیاج به الگوی ذهنی دارند مثلا اگر بخواهیم یک آدرس بدهیم باید حتما یک کروکی از آن آدرس را بکشید.
  •  حدود ۶۵%یادگیری ها از نوع دیداری می باشد.
  •  این افراد کیفشان پر از خودکار و ماژیکهای چند رنگ می باشد که برای نشانه گذاری از آن استفاده می کنند
  •  بخشهای مختلف درسی را به صورت گرافیکی و تصویری به هم مرتبط می کنند.
  •  دفتر های آنها پر از نقاشی و کاریکاتور هستند.
  •  آرام صحبت کردن استاد در کلاس درس حوصله آنها را سر می برد و ترجیح می دهند سریع به آخر ماجرا برسند.
  •  تصویر برای این افراد بیشتر جلب توجه می کند و بیشتر از چیزهایی که بیشتر با چشم می بینند صحبت می کنند.
  •  از حرکات دست زیاد استفاده می کنند.
  •  به سرعت حرکت می کنند.
  •  اگر از مطالب یک درک تصویری نداشته باشند نمی توانند مفهوم آن را درک کنند.

توصیه میکنم اگر در کلاس درسی غیبت داشتید حتما از همکلاسی های دیداری خود جزوه بگیرید.

افراد دیداری معمولا از این کلمات در جمله های خود استفاده می کنند.

  • ببین
  • ببین چطور کار می کنند.
  • من را نگاه کن 
  • دوست دارم یک جور دیگر ببینم 
  • من هیچ وقت چهره ها از یادم نمی رود 
  • تصویرش در ذهنم است 

خلاصه اینکه دیداریها با دیدن و ترکیب تصاویر اطلاعا ت را به خاطر می سپارند.از تصویر و نقشه و علائم گرافیکی برای برقراری ارتباط و سازماندهی استفاده می کنند.

برای به خاطر سپردن موضوعی چشمانشان را برای تجسم بهتر آن می بندند.

 تمایل به یادداشت برداری با جزئیات زیاد و مفصل دارند.

 جلوه های تصویری و کتابهای مصور آنها را جذب می کند.

 برای برجسته سازی نکات کلیدی از ماژیک استفاده می کنند.

در کلاس تمایل دارند در ردیف های جلو بنشینند و از نزدیک شاهد همه چیز باشند.

دوست عزیز با مطالعه این مقاله و مقاله های بعدی تحت عنوان یادگیری از طریق حواس  شما می توانید با شناخت نوع یادگیریتان باعث تقویت تند خوانی و تقویت حافظه  شوید که تقویت این دو موجب می شود اعتماد به نفس افزایش یابد و تمرکز حواس زیاد شود که افزایش تمرکز ذهن خود یک ارتباط موثر با مدیریت زمان دارد.

نتیجه گیری

برای یادگیری روش های مختلفی وجود دارد که با توجه به ویژگی های شخصیتی افراد،هر کس با یک روش بهتر یاد می گیرد.

بعضی ها دیداری،بعضی شنیداری و برخی لمسی هستند.

دیداری ها که بیشترین طیف را به خود اختصاص می دهند برای یادگیری باید حتما ببینند.آرام صحبت کردن استاد حوصله شان را سر می برد و معمولا صندلی های جلو می نشینند تا همه چیز را ببینند.از لفظ ببین زیاد استفاده می کنند و…

بهترین ایده های خلاقانه ی پولساز...
ما را در سایت بهترین ایده های خلاقانه ی پولساز دنبال می کنید

برچسب : نکاتی,مورد,انواع,یادگیری, نویسنده : mahanteymoori بازدید : 161 تاريخ : شنبه 4 شهريور 1396 ساعت: 23:29